Est es un breu repàs per la historia de la comissió de falla l’Amistat, ubicada en la localitat d’Alfafar en l’horta de Valéncia (Espanya)

La Falla l’Amistat es va fundar un  7 de Març de l’any 1980, per un grup de veïns del nostre barri.

La primera reunió va tindre lloc en la BARBERIA de CAPITAN i en el dia de SANT JOSEP d’eixe any ya varem realisar nostra primera despertà.

Els primers anys varem tindre un cens molt nombros, tant de majors com d’infantils.

L’emplaçament del monument faller va ser fins a 2009 en el creuament dels carrers Valéncia i Benito Pérez Galdos, encara que alguns anys es plantava el monument infantil davant del nostre casal que’s troba al nº 12 del carrer Valéncia.

Pero en 2010 per raons de seguretat, tant de les falles com de la carpa fallera, nos varem vore obligats a plantar les nostres falles en l’Avda, de l’Albufera que encara que esta al costat de la nostra demarcació i molt prop del nostre casal era demarcació de la Falla Hort del Conde, per a 2011 tinguerem que seguir la mateixa pauta. I en 2012 va quedar establit com a nostre emplaçament definitiu per a les falles i per a la carpa fallera, realisant-se un intercanvi de carrers, entre la Falla Hort del Conde i la nostra, per a que’l tros de l’Avda. de l’Albufera que va del carrer Francisco Vila al carrer Juan Puertes pasará a formar part de la nostra demarcació.

El primer President de la Falla va ser: JOSE ANTONIO RAMIREZ i MUÑOZ, que va ser sols president eixe eixercici faller, després va ser DOMINGO GIL i PALLARES, a qui li va seguir JOSE RAMON SARGUES I PAULO, tornant a asumir la presidència durant els següents 8 anys DOMINGO GIL i PALLARES (fent un total de 9 anys de President), va continuar ANTONIO GIMENO I PERIS, qui va ser president per dos anys, continua els següent 5 anys SOCRATES SALMERON I CLEMENTE i els atres 17 anys fins al nostre 35 aniversari hem tingut de President a JUAN JOSÉ GIMENO I CHINILLACH, es membre fundador de la falla ya que va participar en la reunió de LA BARBERIA DE CAPITAN, de la que ya va eixir com a secretari, no deixant la directiva de la falla en cap eixercici faller.

En la nostra comissió tenim nomenat a un PRESIDENT HONORIFIC i es: DOMINGO GIL i PALLARES. Desgraciadament va faltar, al igual que atres membres de la nostra comissió, als quals volem dedicar-los un sentit homenage.

L’actual President es RAUL GUERRERO NUÑEZ, qui ya va ser nostre President Infantil en 1990.

Ya fa uns quants anys que nostra entitat s’ha convertit també en Associació Cultural Falla l’Amistat d’Alfafar.

 

Esta pagina web esta estructurada de forma que servix com a repàs de la pròpia historia d’esta comissió fallera d’Alfafar, on es pot conéixer quins han segut nostres Presidents, Falleres Majors, Monuments, Activitats i moltes mes coses.

En els diferents enllaços als nostres espais en internet es pot tindres mes informació i es poden vore mes fotografies


Informació de contacte

Direcció postal
C/ Valéncia, 12 baix, 46910 Alfafar (Valéncia – Espanya)
Correu electrónic
info@fallalamistat.com o lamistatalfafar@gmail.com